Honda, Skoda si Volvo, in topul satisfactiei clientilor din Franta
15.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Anual, compania JD Power realizeaza un studiu care masoara indicele de satisfactie a proprietarilor de automobile, pe cele mai importante piete de pe glob. Ancheta este realizata pe baza raspunsurilor proprietarilor de automobile cu o "vechime" de cel putin doi ani, iar nota se acorda pe o scala pana la 1.000. Nota este compusa dupa patru criterii: atractivitatea automobilului (32%), costuri de exploatare (26%), raportul calitate – fiabilitate (22%) si satisfactia aftersales (20%).

Unul dintre cele mai recente studii date publicitatii de JD Power vizeaza piata din Franta, realizat pe baza raspunsurilor a 15.900 de automobilisti. Honda a revenit anul acesta pe prima pozitie, urmata, la egalitate de puncte, de Skoda (in urcare de pe locul 5) si Volvo (pe 7 in 2008). Remarcabila este clasarea Dacia pe locul 10 in clasamentul pe marci.

Pentru al treilea an consecutiv, hibridul Toyota Prius se claseaza pe primul loc intr-o ierarhie care totalizeaza 94 de modele. Pe clase, cele mai bine clasate modele sunt Toyota Aygo, Toyota Yaris, Honda Civic, Toyota Prius, BMW Seria 5, Skoda Roomster si Honda CR-V.

Distribuie acest articol!