Toyota Supra revine in 2011
25.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Toyota Supra a fost unul dintre cele mai spectaculoase modele sport create de industria auto japoneza, insa cariera acestuia s-a incheiat in 2003, fara a avea un inlocuitor in gama. Dupa toate probabilitatile, succesorul va fi lansat peste doi ani. Se pare ca noua generatie are la baza spectaculosul concept FT-HS (foto), prezentat in urma cu doi ani, la Salonul de la Detroit si considerat de unii ca fiind prototipul modelului sport al secolului 21.

Viitoarea generatie Supra ar putea avea un motor clasic V6 de 3,5 litri si 268 CP si un V6 de 3,5 litri preluat de la Lexus GS450h, cuplat la un sistem hibrid imprumutat de la Toyota Crown si capabil sa dezvolte peste 400 CP. Acest model ar putea fi rezultatul colaborarii Toyota – Subaru, pentru un coupe cu motorul amplasat in fata si tractiunea pe puntea spate, un subiect intens speculat in presa auto din ultima perioada.

Primele teste cu acest model ar urma sa inceapa spre sfarsitul acestui an, perioada in care Toyota va prezenta, cu ocazia Salonului de la Tokyo, o noua versiune a conceptului FT-HS, mult mai apropiata de modelul de serie. Productia va debuta undeva in 2010, iar prezenta pe pietele internationale va fi bifata un an mai tarziu.

Distribuie acest articol!