Tuning in stil US Air Force: primele avioane de vanatoare pe 4 roti
03.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Fortele aeriene americane deruleaza o campanie de recrutare in randul tinerilor, in cadrul unui turneul denumit 2009 Supercar Tour. La prima vedere, nimic neobisnuit! Numai ca vedetele acestei actiuni nu sunt neaparat avioanele, ci… doua automobile, transformate astfel incat sa semene cat mai mult cu supersonicele de vanatoare din dotarea US Air Force. Transformarile au vizat doua din cele mai puternice si cunoscute "muscle car"-uri americane, Dodge Challenger si Ford Mustang. In versiunea cu "tuning militar", ele se numesc Vapor, respectiv X-1.

Greu de spus cat de convingatoare vor fi aceste avioane pe roti, in randul potentialilor recruti. Merita, insa, sa le vedeti (in galeria foto de mai jos), fie si numai pentru modul spectaculos in care interiorul unui supercar a fost transformat intr-un cockpit de avion.

Operatiunile de transformare au fost efectuate de preparatorul californian Galpin Auto Sport. Din dotari nu lipsesc scaunul ejectabil si mansa, in cazul lui X-1, respectiv… doua manse, pentru pilot si copilot, la bordul Vapor-ului. Lista dotarilor aeronautice mai cuprinde sistemul de viziune pe timp de noapte, captorul biometric, transponderul GPS si vopseaua antiradar. Sa tot fii sofer …pardon, pilot de vanatoare in armata americana!

Distribuie acest articol!