Viitorul BMW Seria 1, un proiect ambitios
08.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Viitoarea generatie BMW Seria 1, cunoscuta deocamdata sub numele de cod F20, va fi cel mai ambitios model din gama constructorului bavarez. Isi va face aparitia in 2011 si, pe langa versiunile "clasice", in 3 si 5 usi, va avea numeroase alte variante. Se vorbeste despre o supersportiva sub sigla M, despre un PAS (Progressive Activity Sedan) in genul recent lansatei  Serii 5 GT, dar si despre un SAC (Sports Activity Coupe), denumit X2 si care va fi o copie la scara redusa a binecunoscutului BMW X6.

In fine, viitoarea Serie 1 ar putea avea inca doua derivate, un roadster denumit Z2 si un Shooting Brake. Chiar daca toate aceste versiuni nu vor purta nume care sa le indice apartenenta la Seria 1, platforma tehnica va fi, in toate cazurile, preluata de la aceasta. Ramane de vazut, in viitorii ani, cate din aceste versiuni, aflate in prezent in stadiu de proiect, vor prinde totusi contur, pe liniile de asamblare.

Apropo de noutatile BMW, in galeria foto atasata la acest articol puteti vedea cateva imagini cu detalii ale viitorului SUV X1. Acesta va fi prezentat in premiera mondiala la toamna, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Imaginile infatiseaza detalii ale calandrului si ale grupurilor optice. BMW X1 este dezvoltat pe platforma mecanica a Seriei 1, insa va fi, evident, mai inalt. Versiunile de intrare in gama vor fi xDrive18i si xDrive18d. Vor mai exista motorizarile xDrive20d de 177 CP si xDrive23d de 204 CP. Varful de gama va fi xDrive28i. Pretul de plecare va fi de circa 30.000 de euro. Mai jos puteti vedea si filmul de prezentare, realizat cu ocazia unui drive test pentru presa, organizat in mai, la Mallorca.

Distribuie acest articol!