Este oficial: Schumacher revine!
30.07.2009
        
Distribuie acest articol!   

Ceea ce pana acum era o simpla speculatie, iata ca se confirma oficial: Michael Schumacher, cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, revine pe pista, urmand sa pilotezte un monopost Ferrari, in Marele Premiu al Europei, programat pe circuitul stradal de la Valencia, pe 23 august. Schumacher il va inlocui pe Felipe Massa, indisponibil dupa nefericitul accident de pe Hungaroring, cand o piesa de la o alta masina aflata pe pista l-a lovit in zona frontala, pe cand pilota in calificari.

Ferrari vrea sa-l foloseasca pe Schumacher pana cand Massa va putea concura din nou. Germanul, de sapte ori campion mondial de Formula 1, a inceput un program special de pregatire, la capatul caruia spera sa fie apt pentru a reveni pe circuite. Retras din F1 in 2006, Schumi, in varsta de 40 de ani, a mai condus de cateva ori monoposturile Scuderiei, el fiind consilier in cadrul Ferrari. Schumacher va reveni doar daca va trece cu succes peste un control al conditiei sale fizice, prevazut la sfarsitul perioadei de pregatire speciala. Deloc de neglijat si suma pentru care celebrul pilot a batut palma cu cei de la Ferrari: pentru fiecare cursa la care va lua startul in sezonul 2009, el va incasa peste 3,2 milioane de euro!

In privinta lui Massa, starea sa de sanatate s-a imbunatatit si urmeaza sa paraseasca spitalul AEK din Budapesta, unde a fost internat si supus unei interventii chirurgicale. Medicii i-au indus artificial starea de coma, pentru a putea interveni, un urma fracturii craniene si a leziunilor suferite la ochiul stang. Reprezentanti ai spitalului sunt de parere ca brazilianul va putea reveni in curse, insa sezonul 2009 este compromis pentru el.

Distribuie acest articol!