Fiesta Coupe, urmasul lui Ford Puma
29.07.2009
        
Distribuie acest articol!   

Noul Fiesta, altfel un model care promite un succes notabil pentru Ford in categoria mini, ar putea avea si o versiune coupe, derivata din caroseria cu 3 usi. Noul Fiesta Coupe ar trebui sa fie continuatorul popularului Puma, un model eliminat din gama Ford in urma cu cativa ani.

Platforma tehnica va fi preluata, bineinteles, de la noua generatie Fiesta, insa modificarile vor fi substantiale la jumatatea din spate, care va fi mai plonjata, tipica pentru un coupe. Si motorizarile vor fi aceleasi, conform revistei britanice Autoexpress. Motoarele vor fi de 1,4 si 1,6 litri, atat pe benzina, cat si diesel. Ulterior este asteptat si un agregat pe benzina de ceva mai nervos, de 180 CP (1,6 litri).

Caracterul sportiv va fi marcat la interior prin scaunele profilate si volanul redesenat. Chiar daca va putea lua la bord patru persoane, la locurile din spate spatiul va fi limitat. Ford nu a facut, deocamdata, nicio referire oficiala referitoare la aparitia acestui coupe, dar informatia a fost confirmata de surse apropiate constructorului.

Distribuie acest articol!