Marja record pentru viitorul VW Up!
05.07.2009
        
Distribuie acest articol!   

In goana dupa costuri de productie cat mai mici, constructorii si-au deschis facilitati de productie peste tot in lume, acolo unde costurile pot asigura o rentabilitate maxima. De regula, tarile emergente sunt cele care ofera astfel de costuri, in principal prin mana de lucru foarte ieftina.

Conform revistei Autocar, Volkswagen ar urma sa produca viitorul sau model supermini Up! in India, la un cost de productie de doar 900 de euro. Pretul de vanzare al modelului este asteptat sa fie de circa 9.000 de euro, astfel ca marja obtinuta va fi un record nemaiatins pana acum de alt constructor, in acest segment de piata, sustine Autocar.

Investitia Volkswagen in fabrica din India si costurile de transport vor fi, astfel, amortizate mult mai usor. Cu atat mai mult, cu cat Up! va fi un model fabricat in serie mare – Volkswagen vrea sa-l produca si sub siglele Skoda si SEAT, in versiuni cu 3 si 5 usi sau monovolum si cu motorizari clasice, hibrid sau electrice. Se vorbeste de o productie anuala de 1,4 milioane de unitati! Iar sigla de pe capota si pretul vor fi argumente suficient de puternice incat clientii sa nu mai tina cont de tara de origine a acestui model sau de taxele vamale.

Distribuie acest articol!