Noul SAAB 9-5 vine la Frankfurt
03.07.2009
        
Distribuie acest articol!   

Doua imagini publicate recent, pe website-ul SaabsUnited.com, par sa confirme ipoteza conform careia viitoarea generatie a modelului SAAB 9-5 va avea doua versiuni de caroserie, sedan si break (Sport-Hatch). Noua limuzina premium suedeza este asteptata la toamna, in cadrul Salonului de la Frankfurt, si va fi disponibila pe piata in cursul anului viitor. Pentru versiunea break, cei interesati vor avea de asteptat cel putin inca un an.

Imaginile aparute zilele acestea nu sunt foarte bine retusate, ceea ce ridica unele semne de intrebare, desi cei care le-au publicat sustin ca sursa imaginilor este chiar constructorul suedez. Oficial, SAAB nu a anuntat inca nimic, insa cu cateva luni in urma aparusera alte imagini, cu varianta break acoperita cu o prelata. Comparand fotografiile, se pare ca cele care "au scapat" acum pe internet prezinta acelasi automobil ca si cele anterioare.

Eleganta si traditia SAAB se regasesc la noua generatie 9-5, influentate insa de stilul conceptelor prezentate cu ocazia diverselor saloane auto, in ultimul timp.

SAAB 9-5 este un concurent direct in categoria premium pentru modele precum Volvo S80, BMW Seria 5, Mercedes Clasa E sau Audi A6. Propulsoarele turbo de 2,0 litri, diesel si benzina, vor forma oferta de baza in privinta motorizarilor. Unele surse indica si un nou benzinar V6 turbo.

In fine, pe langa galeria foto cu cateva dintre imaginile aparute pana acum pe internet, va oferim si o inregistrare video cu viitorul 9-5 surprins la teste, in Suedia, la inceputul acestui an.

Distribuie acest articol!