Primele imagini cu BMW X1, versiunea de serie
01.07.2009
        
Distribuie acest articol!   

Cateva website-uri ale fanilor marcii BMW au publicat deja un set de imagini cu noul X1, ceea ce ne da prilejul sa vedem, in premiera, cum va arata versiunea de serie a acestui SUV compact. Imaginile, foarte probabil extrase din galeria pregatita de constructor pentru prezentarea oficiala, ne dezvaluie un crossover neschimbat la exterior, comparativ cu studiul concept X1, prezentat anul trecut.

In comparatie cu X3, BMW X1 va fi cu 110 mm mai scurt, cu 60 mm mai ingust si cu 140 mm mai scund. La interior, bordul preia liniile de la X3, modificari importante fiind doar la consola centrala.

BMW nu a dat nicio informatie oficiala referitoare la partea tehnica, pana in acest moment. Se stie, insa, ca X1 se bazeaza pe platforma modificata a Seriei 3 si va beneficia de sistemul de tractiune xDrive.

Motorul de intrare in gama va fi de 2,0 litri in 4 cilindri, pe benzina, cu puteri de 143 si 170 CP. Se mai stie ca va exista un alt benzinar, cu 6 cilindri in linie, de 3,0 litri si 265 CP, in timp ce motorizarea diesel va fi in 4 cilindri de 2,0 litri, cu trei variante de putere: 143, 177 si 204 CP.

X1 va concura in Europa cu SUV-uri compacte precum VW Tiguan, Ford Kuga, Toyota RAV-4 sau Honda CR-V. De asemenea, va fi disponibil si pe piata nord-americana. Intrarea pe piata europeana se va face imediat dupa premiera mondiala din septembrie, la Salonul de la Frankfurt.

Distribuie acest articol!