Raliul Sibiului devine eveniment international
25.07.2009
        
Distribuie acest articol!   

Raliul Sibiului a intrat in calendarul etapelor eveniment din Intercontinental Rally Challenge (IRC). Din 2010, Raliul Sibiului devine un eveniment international.

Raliul Sibiului va fi, incepand din 2010, etapa eveniment in calendarul IRC (Intercontinental Rally Challenge). Calendarul etapelor eveniment permite etapelor selectate sa beneficieze de prestigiul campionatului IRC si de platforma internationala de promovare a acestui campionat.
"Pentru Raliul Sibiului, parteneriatul cu IRC este o oportunitate fantastica de a se face cunoscut in lumea raliurilor din Europa si din intreaga lume. Parteneriatul cu IRC este, de asemenea, si o oportunitate uriasa de a promova orasul Sibiu din punct de vedere turistic," a spus Berti Panaiot, PR & Marketing Manager la Raliul Sibiului.  "Este un prim pas pentru a ne atinge obiectivul, acela de a face parte intr-o zi din calendarul IRC si de a invata si lucra alaturi de colegii nostri din acest campionat intercontinental".

In 2009, in calendarul IRC au fost incluse 11 etape, iar in calendarul etapelor eveniment au fost incluse alte 5. Incepand cu 2010, Raliul Sibiului intra in calendarul etapelor eveniment, obiectivul fiind acela de a gazdui in viitor o etapa oficiala din IRC. "Raliul Sibiului este un eveniment impresionat, cu organizatori entuziasti in care participa cei mai buni piloti din Campionatul Romaniei," a spus Xavier Gregory, coordonatorul principal al IRC.  "Credem ca acest raliu se potriveste cu conceptul nostru si ii uram bun venit in calendarul nostru de etape eveniment".

In 2009, Raliul Sibiului a fost castigat de finlandezul Jarkko Miettinen, podiumul fiind completat de Gergo Szabo si Bogdan Marisca. In 2010, Raliul Sibiului, etapa eveniment in calendarul IRC si etapa in Campionatul National de Raliuri, se va desfasura in perioada 15-18 iulie.

Distribuie acest articol!