De ce a ratat noul Citroen C3 a cincea stea EuroNCAP
27.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Incepand din acest an, EuroNCAP a schimbat regulile de testare. Mai exigente si mai atente la sistemele de securitate activa, noile criterii ale crash-testelor organismului european pot furniza unele surprize. O stiu cel mai bine cei de la Citroen: noul C3 este singurul cu 4 stele, dintre modelele care figureaza pe cea mai recenta lista data publicitatii de EuroNCAP.

Noul Citroen C3 a obtinut un calificativ global de 4 stele conform noului protocol de notare EuroNCAP. Noii berline i-au fost atribuite 5 stele in cadrul testelor din categoria protectiei adultilor, copiilor si pietonilor, calificativ ce o situeaza la cel mai bun nivel pe segmentul sau. Noul C3 a obtinut insa 4 stele in ceea ce priveste siguranta activa, pentru ca producatorul francez a decis sa propuna sistemul ESP, in functie de tara, in echiparea standard sau pe lista de optionale, pentru a avea o oferta mai atractiva din punct de vedere comercial. C3 a punctat slab si la protectia pietonilor. Detalii care au penalizat, iata, cu o stea acest model, in clasificarea generala.

Celelalte modele testate au primit, toate, 5 stele: Honda Insight, Kia Sorento, Renault Grand Scenic, Skoda Yeti, Subaru Legacy, Toyota Prius III si noul Volkswagen Polo. Cei de la EuroNCAP au avut cuvinte de lauda pentru cele doua modele cu propulsie hibrida, Honda Insight si noua Toyota Prius, in privinta protectiei pietonilor.

Distribuie acest articol!