GranCabrio, primul Maserati decapotabil cu 4 locuri
24.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea deschisa a binecunoscutului Maserati GranTurismo se va numi GranCabrio, va fi dezvaluita oficial luna viitoare, la Salonul de la Frankfurt,  si va intra pe piata cateva luni mai tarziu. Cele doua modele sunt identice, mai putin la partea superioara a habitaclului. Maserati a transformat, de fapt, modelul desenat de Pininfarina intr-un cabrio clasic, al carui pavilion este din material textil. Din cauza mecanismelor si ranforsarilor necesare in cazul unui pavilion retractabil, GranCabrio este ceva mai greu decat GranTurismo, cantarind aproape doua tone.

Motorizarea pentru GranCabrio este asigurata de un V8 de 4,7 litri si 433 CP, preluat de pe GranTurismo S. Desi constructorul italian nu a anuntat inca performantele noului model, acesta este creditat cu o viteza de top de 290 km/ora si o acceleratie 0-100 km/ora in circa 5,5 secunde.

Maserati GranCabrio poate lua la bord patru persoane si are, conform comunicatului difuzat de constructor, cel mai lung ampatament din categoria sa. De fapt, acesta este primul cabriolet cu 4 locuri din istoria Maserati. Cat despre pret, este de asteptat ca acesta sa fie ceva mai mare decat in cazul modelului GranTurismo (in Romania, un GranTurismo S Automatic se comercializeaza la un pret de lista incepand de la 103.500 euro fara TVA).

Distribuie acest articol!