Iata noul Peugeot RCZ
18.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Peugeot a dat publicitatii primele imagini si informatii oficiale cu noul model RCZ, pe care il va dezvalui oficial luna viitoare, la Salonul de la Frankfurt. Unicul model din gama Peugeot care nu poarta un nume format din cifre este un coupe cu 2+2 locuri, derivat din compacta 308, inalt de doar 1,36 m, al carui pavilion rigid, format din doua segmente, poate fi comandat si din fibra de carbon.

Motorizarea va fi asigurata de trei propulsoare, incepand cu un benzinar de 1,6 litri THP ce dezvolta 156 CP si 240 Nm, cuplat la o transmisie in 6 trepte, manuala sau automata. Urmeaza versiunea diesel de 2,0 litri HDI FAP de 163 CP si 34 Nm, cu transmisie manuala in 6 trepte. Varful de gama va fi de 1,6 litri THP de 200 CP si 255 Nm, cu functie overboost care asigura un surplus de 20 Nm. In aceasta versiune, acceleratia de la 0 la 100 km/ora se realizeaza in 7,6 secunde.

Clientii vor putea opta pentru jante de 18 sau 19 inch, iar sistemul ESP si controlul dinamic al stabilitatii DSC sunt incluse in dotarea standart. Comercializarea va incepe in primavara anului viitor.

Tot la Frankfurt, Peugeot va prezenta o versiune foarte apropiata de cea de serie a unui model hibrid, bazat pe RCZ. Platforma HYBrid4 permite rularea folosind motorul clasic, cel electric, sau o combinatie a celor doua. Avantajul solutiei Peugeot consta in mecanica ceva mai simpla, comparativ cu cele folosite de Toyota si Ford. Planificat pentru lansare in 2011, Peugeot 3008 HYBrid4 va fi primul autoturism hibrid de serie, cu un motor diesel.

Distribuie acest articol!