Kizashi, primul sedan Suzuki
01.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Aceasta este versiunea de serie a noului Suzuki Kizashi, prezentata zilele trecute, in premiera mondiala, la Detroit. Noua nava amiral de la Suzuki va fi asamblata la fabrica de la Sagara, Japonia, recent inaugurata, iar intrarea pe piata din SUA va incepe in aceasta iarna. Suzuki nu a precizat cand va incepe vanzarea si pe celealte piete internationale.

Versiunea finala este lansata dupa ce Suzuki a prezentat cateva prototipuri, la diferite saloane internationale, timp de doi ani. Din pacate, aspectul modelului de serie este mai putin spectaculos decat in cazul conceptelor. Interiorul este cel obisnuit pentru un sedan din aceasta clasa, cu materiale de o calitate peste medie, bord in stil sportiv, cu indicatoarele in profunzime, si consola centrala bine structurata.

Kizashi reprezinta pentru Suzuki o extindere a gamei, avand in vedere ca producatorul japonez este specializat in modele de mici dimensiuni, citadine si SUV. De altfel, acesta este primul sedan autentic, de gama medie, realizat de Suzuki. Dimensiunile sunt comparabile cu cele ale unui sedan Audi A4: 4,65 m lungime, 1,82 m latime si 1,48 m inaltime, cu ampatament de 2,70 m. Concurenta sa este reprezentata de compatrioatele Honda Accord, Toyota Avensis si Mazda6, iar cel mai cunoscut model european din aceasta categorie este Volkswagen Passat.

Kizashi este construit pe o platforma tehnica noua, cu tractiune fata, suspensie MacPherson pe puntea anterioara si multilink pe cea anterioara. Motorizarea disponibila pentru debut este de 2,4 litri, pe benzina, in 4 cilindri, cuplata la o transmisie manuala cu 6 trepte sau, optional, una automata (CVT). Suzuki nu a dezvaluit inca puterea acestui motor, insa a precizat ca in curand vor exista si alte variante de motorizare, inclusiv un hibrid. Sistemele de control dinamic (programul de stabilitate, ABS si distribuirea fortei de franare) sunt oferite in dotarea standard.

Distribuie acest articol!