MINI, in cea mai concentrata forma: Coupe Concept
26.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Exact acum 50 de ani, pe 26 august 1959, Mini era prezentat publicului pentru prima data, o poveste unica de succes si o oportunitate perfecta pentru designerii marcii de a privi inainte fara a se abate de la valoroasa traditie a marcii.

MINI Coupe Concept este o demonstratie unica de design. Valori elementare ale marcii sunt reinterpretate modern folosind tehnologii de ultima ora. Prin acest model sportiv de doua locuri ce urmeaza a fi prezentat la Salonul de la Frankfurt, MINI dezvaluie o perspectiva foarte atractiva asupra posibilei evolutii a gamei de modele. Sursa de inspiratie este un motiv caracteristic pentru fiecare model MINI: placerea de a conduce. MINI Coupe Concept reprezinta idealul unui automobil destinat a transforma orice calatorie intr-o experienta plina de adrenalina.

MINI Coupe Concept reuneste o serie larga de caracteristici ce reflecta un stil sportiv pur. Oferind numai doua locuri, respecta o filozofie orientata clar catre reducerea semnificativa a maselor pentru un coupe deosebit de dinamic. Dimensiunile compacte, incarcarea perfect echilibrata a celor doua punti si un centru de greutate foarte jos reprezinta punctul de plecare pentru a crea un model MINI cu o agilitate fara precedent.

Proportii puternice si un limbaj de design dinamic creeaza expresia pura a unei prezente sportive si agile. Automobilul masoara 3,71 m lungime, 1,68 m latime si 1,35 m inaltime. Prin aceste dimensiuni si proportiile atletice, MINI Coupe Concept iese in evidenta ca un model sportiv si plin de forta.

Automobilul beneficiaza de tehnologiile EfficientDynamics care se regasesc la MINI sub brandul MINIMALISM, pentru promisiunea de a oferi mai multa placere de a conduce cu emisii si consum scazute. Prototipul este proiectat sa foloseasca cel mai puternic propulsor disponibil pentru MINI in acest moment – 1,6 litri twin-scroll turbo, motorul care echipeaza acum modelele John Cooper Works. Cu o putere maxima de 211 CP si un cuplu care urca pana la 260 Nm (280 Nm la Overboost pentru reprize scurte de acceleratie maxima), MINI Coupe Concept este construit pentru a depasi performanta suprema a MINI John Cooper Works.

La interior, doua timere Chronoswiss, plasate la stanga si la dreapta turometrului, fac o legatura intre era analogica a clasicului Mini si era digitala MINI. Primul este un cronometru pentru masurarea timpilor de circuit, cel de-al doilea este un ceas propriu-zis.

Accentele sportive se regasesc constant in limbajul de design al modelului, la interior si exterior. Un alt prototip, prezentat cu 4 ani inainte de relansarea marcii, arata ca aceasta filozofie a alimentat mereu inspiratia desginerilor marcii. MINI Concept Monte Carlo a fost prezentat in 1997 – un model cu doua locuri si motor amplasat central. O serie de elemente de design prefigurau noua gama MINI. In acelasi timp, modelul evoca cele mai importante performante ale marcii in sporturile cu motor – victoriile in prestigiosul Raliu de la Monte Carlo.

Popularitatea marcii MINI a crescut constant, o data cu portofoliul de modele. MINI a evoluat dincolo de restrictiile mobilitatii urbane, deschizand noi optiuni de a castiga noi grupuri tinta. Manevrabilitatea agila si sportiva reprezinta cheia pentru a savura stilul autentic MINI in orice circumstanta. Gama actuala de modele raspunde unui set de stiluri foarte variate. MINI, MINI Clubman si MINI Cabrio, fiecare cu un caracter bine determinat, ofera o interpretare proprie a experientei marcii.  Si acum, noul MINI Coupe Concept ofera placerea de a conduce in cea mai concentrata forma, printr-o constructie ultra-usoara.

Distribuie acest articol!