Porsche ofera pachete exclusiviste de personalizare, pentru Panamera
11.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Prin intermediul Porsche Exclusive si Porsche Tequipment, celebrul constructor german ofera clientilor sau posibilitatea de a-si imbunatati si personaliza automobilul, in mod individual si exclusive, in functie de dorintele sale, depasind chiar gama sofisticata de caracteristici standard. Noul Panamera nu face exceptie de la aceasta regula, oferind clientului optiunea de a transforma masina intr-o adevarata capodopera de neconfundat prin intermediul optiunilor Exclusive montate in fabrica sau al componentelor Tequipment montate ulterior de catre distribuitori.

Pentru personalizarea noului Gran Turismo Porsche, accentul nu se pune numai pe utilizarea celor mai bune materiale, cum ar fi pielea, lemnul, aluminiul sau carbonul, ci mai ales pe finisarea perfecta a acestora. Cel mai important principiu aplicat de Porsche Exclusive este, prin urmare, maiestria la cel mai inalt nivel, perfect adaptata individualitatii clientului. Acest lucru inseamna o minutioasa cusatura de mana, ori de cate ori este necesar.

Rezultatul numerosilor ani de experienta ai specialistilor de la Porsche Exclusive este transpus mai ales in finisarea manuala a lemnului de cea mai buna calitate, care subliniaza perfect caracterul individual al acestui material sofisticat. Yachting Mahogany, inspirat din industria constructiilor de yachturi exclusiviste, este un material deosebit, disponibil pentru Panamera numai prin intermediul Porsche Exclusive & Tequipment. Insertiile din lemn de artar deschis la culoare in mahonul inchis la culoare care confera un contrast plin de stil, Pachetul pentru interior Yachting Mahogany pentru panourile de bord si usi, precum si pentru consola centrala – toate imbunatatite cu acest superb material – scot in evidenta gama Exclusive & Tequipment.

Manerele de pe plafon, precum si volanul multifunctional cu 3 spite (fara insertii din lemn de artar) din Yachting Mahogany se potrivesc de minune si vin in completarea acestui finisaj unic.

Porsche Exclusive ofera o gama larga de optiuni si la interior. Gurile de ventilatie, parasolarele, oglinda din interior, coloana de directie si consola centrala din fata si din spate sunt disponibile in piele de cea mai buna calitate. La randul sau, Pachetul pentru interior poate contine, la cerere, elemente si componente individuale finisate in culoarea caroseriei, inclusiv gurile de ventilatie si chiar cheia masinii. Sigla Porsche pe tetiere, o optiune foarte solicitata pentru ambele game (masini sport si Cayenne) de la Porsche, disponibila fie pentru scaunele fata, fie pentru scaunele fata si spate, este in mod evident un alt element obligatoriu pentru Panamera.

Modelele cu transmisie cu dublu ambreaj (PDK) sunt disponibile cu un schimbator de viteze din aluminiu cu un design unic. Cadranele instrumentelor de bord si al ceasului Sport Chrono pot fi comandate in culorile Luxor Beige, Guards Red si Carrara White, conferind un caracter aparte. Ca elemente asortate, centurile de siguranta sunt disponibile in culorile Silver Grey sau Indian Red. Mai mult decat atat, un bun cunoscator isi poate alege ornamentele iluminate sau neiluminate pentru usi, pe care apare denumirea modelului respectiv si care sunt realizate din carbon sau aluminiu mat.

O alta caracteristica deosebita din gama larga de optiuni Exclusive si Tequipment pentru noul Panamera este cutia frigorifica avand o capacitate de 10,5 litri, pozitionata intre cele doua scaune individuale din spate. Pornita si oprita la comanda, cutia frigorifica reduce temperaturile la aproximativ 6 grade Celsius pentru bauturi racoritoare ori de cate ori se doreste acest lucru. Cele doua geamuri elegante care poarta sigla si denumirea Porsche confera un plus de eleganta acestei cutii frigorifice.

Noul Porsche Panamera este disponibil direct din fabrica cu optiunea Porsche Rear Seat Entertainment, un sistem nou, elaborate, care include doua ecrane color de 7 inch, de rezolutie mare, integrate in spatarele scaunelor din fata, precum si playere individuale si casti cu infrarosu fara fir. Consolele de afisare imbracate in piele sunt fiecare dotate cu interfata USB, in timp ce intregul sistem este controlat prin operare touchscreen. Rezistent la vibratii, sistemul Porsche Rear Seat Entertainment reda DVD-uri si CD-uri la calitate maxima, cu conexiuni pentru doua surse AV separate, controlate individual, precum si pentru o consola de jocuri sau un iPod.

Aspectul sportiv si elegant al modelului Panamera vazut din afara poate fi imbunatatit cu grile de admisie a aerului la partea din fata, finisate in culoarea caroseriei, precum si cu grile de evacuare a aerului pe aripile masinii, in spatele rotilor din fata, de asemenea in culoarea caroseriei, la care se adauga spoilerul spate si difuzorul, ambele finisate in aceeasi culoare ca si caroseria masinii.

Indeplinind cele mai exigente cerinte de transport eficient si confortabil, Porsche Tequipment ofera toate tipurile de suporturi si elemente de fixare pentru sistemul Porsche de transport pe plafon, care sustine diverse tipuri de echipamente pentru timpul liber. De asemenea, este disponibil si un suport pentru bicicleta, din aluminiu finisat in negru mat, care se instaleaza pe bara de tractare optionala de la spatele modelului Panamera si care transporta in siguranta pana la doua biciclete. Cu extensia sa disponibila optional, suportul poate sustine pana la trei biciclete, daca este necesar.

Pe langa noile scaune Porsche pentru copii, un set complet de trolere si genti adaptate la compartimentul pentru bagaje si o cutie frigorifica de 12 V, Tequipment ofera si o gama larga de optiuni audio si de comunicare pentru noul Panamera, pachete pentru interior, volane din carbon sau lemn, precum si o combinatie speciala janta-anvelopa, pentru vara si iarna, cu dimensiuni cuprinse intre 18 si 20 inc, pentru individualizare ulterioara a masinii.

Distribuie acest articol!