Samsung si Bosch - intrare in forta pe piata automobilelor electrice
12.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Zilele trecute vorbeam aici despre primul automobil electric dezvoltat de BMW, model care urmeaza sa fie lansat pe piata in urmatorii ani. Acesta va folosi baterii realizate de o companie nou aparuta, SB LiMotive. De aceasta data ne vom referi la aceasta din urma, infiintata de Samsung si Bosch. Informatiile ne-au fost furnizate de Bosch, prin intermediul unui comunicat de presa, din care redam mai jos.

SB LiMotive – noul joint venture dintre Samsung SDI si Bosch – anunta ca va livra celule de acumulator litiu-ion companiei BMW. Acestea vor fi integrate de constructorul german in automobilele electrice, proiectul de dezvoltare purtand numele de Megacity Vehicle. Automobilele nepoluante vor intra in productia de serie in prima jumatate a deceniului urmator.

„SB LiMotive este funizorul care ne ofera cea mai buna tehnologie existenta, combinand competenta germana din sfera auto, cu know-how-ul corean in domeniul acumulatorilor. Decizia reprezinta un punct foarte important in procesul de trecere la productia de serie a  automobilului viitorului – Megacity Vehicle. Acumulatorul reprezinta pentru fiecare automobil cu propulsie electrica o componenta cheie – de el depinzand autonomia si performantele sale“, argumenteaza decizia luata de BMW, Norbert Reithofer, presedintele companiei BMW AG.

„Acest succes se datoreaza eforturilor facute de SB LiMotive pentru a intra pe piata cu tehnologii inovative si competitive, inca din primul sau an de activitate”, explica Franz Fehrenbach, presedintele consiliului de conducere de la Robert Bosch. Soon Taek Kim, CEO al Samsung SDI, a adaugat: „Castigarea acestui proiect reprezinta un pas important facut de SB LiMotive in procesul de consolidare a pozitiei sale pe piata automobilelor cu propulsie electrica".

„Pana in anul 2013 vom investi aproape 500 de milioane USD pentru dezvoltarea acumulatorilor si a sistemelor litiu-ion destinate automobilelor hibrid si cu propulsie electrica“, a declarat Young Woo Park, presedintele SB LiMotive.

Joachim Fetzer, vicepresedintele executiv al SB LiMotive, a afirmat ca: „Scopul nostru este de a ne consacra la nivel mondial drept principalul furnizor de celule de acumulator si sisteme. Anticipam pentru anul 2020 faptul ca, din circa 100 de milioane de autovehicule noi produse, aproximativ trei milioane vor fi automobile cu propulsie electrica si plug-in hibrid, iar sase milioane vor fi automobile hibrid".

Unul dintre principalele motive pentru care BMW a optat pentru achizitia tehnologiei acumulatorilor litiu-ion de la SB LiMotive, a fost unirea know-how-ului ambelor companii – Bosch si Samsung SDI. Samsung SDI contribuie la acest parteneriat cu experienta sa in productia de serie si in cea a celulelor de acumulatori litiu-ion, precum si cu suprematia sa in domeniul inovatiei si cercetarii tehnologiei litiu-ion. Compania produce deja pentru intreaga industrie de aparate electronice, diferite modele de acumulatori (precum cele pentru laptopuri, telefoane mobile si scule electrice). Bosch pune la dispozitie know-how-ul sau pentru integrarea tehnologiei litiu-ion in intregul concept al automobilului. In ceea ce priveste productia sistemelor de propulsie hibrid si electric, Bosch are o vasta experienta in domeniile electronicii de putere, a motoarelor electrice si a transmisiei. In plus, Bosch a fost primul producator care a produs scule electrice cu acumulator litiu-ion.

Distribuie acest articol!