BMW Z10, cu motor central - o speculatie?
17.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Spectaculosul Vision EfficientDynamics (foto), prezentat in premiera, zilele acestea, la Salonul de la Frankfurt, alimenteaza speculatiile referitoare la aparitia unui nou model de top in gama BMW. O serie de elemente stilistice ar putea fi preluate de la acest concept, iar folosirea materialelor usoare, precum fibra de carbon, aluminiul si magneziul, ar contribui la construirea caroseriei ultrausoare. Va fi un supercar care va rivaliza cu celebrul Porsche 911, oferind insa mai mult spatiu la interior.

BMW Z10, cum ar urma sa se numeasca acest nou supercar, ar urma sa aiba motorul amplasat in pozitie centrala. Ar putea fi vorba de un twin-turbo cu 6 cilindri, in V sau in linie, care sa furnizeze in jur de 450 CP, cuplat la o transmisie in 8 trepte, cu dublu ambreaj.

Aerodinamica adaptabila si o versiune hibrid, care sa combine motorul conventional cu unul electric, ar urma sa se regaseasca pe viitorul BMW Z10 de serie. La un pret de circa 110.000 de euro, acesta ar urma sa apara pe piata peste cinci ani.

Distribuie acest articol!