Iata noul Mercedes SLS AMG, una dintre marile noutati auto ale anului 2009
09.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Una dintre cele mai asteptate noutati ale anului, in industria auto, noul Mercedes SLS AMG va fi dezvaluit peste putin timp, in cadrul Salonului de la Frankfurt. Pana atunci, constructorul german va prezenta marea noutate pe un site de internet special creat pentru prezentarea noului model. Pagina de internet va fi accesibila incepand de joi, 10 septembrie. Insa un prim set neoficial cu imagini ale noului SLS AMG s-a raspandit deja pe internet, prin intermediul website-ului CarPoint.

Noul SLS AMG, inlocuitorul lui SRL McLaren si replica peste timp a clasicului 300SL Gullwing, cu usile lui celebre datorita deschiderii "fluture", va fi animat de un propulsor V8 de 6,2 litri, opera celor de la AMG. Puterea maxima este de 571 CP la 6.800 rot/min, cu un cuplu maxim de 650 Nm la 4.750 rot/min. Astfel echipat, SLS AMG va sprinta pana la 100 km/ora, cu plecarea de pe loc, in doar 3,8 secunde, viteza maxima fiind de 315 km/ora! Va fi, fara niciun dubiu, unul dintre cele mai spectaculoase modele din gama Mercedes si printre cele mi ravnite supercar-uri ale momentului, in lume.

Mercedes planuieste pentru noua sa bijuterie si o propulsie electrica, asigurata de patru motoare, a caror putere insumata va fi de 525 CP, iar cuplul va fi superior chiar celui de la motorul conventional AMG: 880 Nm! SLS va fi disponibil ulterior si intr-o versiune roadster.

Mercedes promite o atmosfera deosebita la bordul noului SLS, unde constructia usoara se imbina inspirat cu stilul preluat din aeronautica, in ceea ce priveste panoul de bord si designul consolei centrale. Productia va incepe pana la finele anului – mai repede decat era prevazut initial – iar pretul anuntat pentru Germania este de 177.310 euro.

Foto: CarPoint

Distribuie acest articol!