LANSARE: Porsche Panamera in Romania, de la 97.700 euro
10.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Noua gama Porsche, a patra dupa 911, Boxster/Cayman si modelul sport de teren Cayenne, este de o deosebita importanta strategica pentru marca germana. Prin introducerea modelului cu patru usi Panamera, Porsche face o mutare decisiva pe campul performantei de lux, adresandu-se clientilor care, in afara de confortul si spatiozitatea specifice unei berline de lux, se asteapta sa gaseasca si performanta sportiva constanta, atat de tipica unui Porsche. Astfel, Porsche atrage grupuri noi de cumparatori, oferind in acelasi timp clientilor fideli ai marcii o noua serie de optiuni. Panamera este un model nou, care pastreaza in acelasi timp aspectul unui Porsche veritabil.

In functie de model, este disponibila fie cutia de viteze manuala in 6 trepte, fie noua cutie de viteze PDK (cutie de viteze cu ambreaj dublu) in 7 trepte, care poate fi comandata optional pentru toate modelele Panamera care nu au prevazuta aceasta dotare in echiparea standard. Astfel, modelul Panamera imbina intr-un mod ideal sportivitatea cu confortul. Optional, Porsche ofera pentru Gran Turismo un pachet Sport Chrono, care face ca masina sa fie si mai sportiva, permitand modelului Panamera sa atinga performante si mai ridicate. Modelele Panamera, echipate cu motoare V6 si V8 aspirate, dispun de tractiune spate. Pentru versiunea de top, pe care este montat motorul turbo, este disponibil sistemul PTM (Porsche Traction Management) cu tractiune integrala activa, deosebit de usoara. Sistemul PTM este disponibil si pentru celelalte modele.

Pentru inceput, modelul Panamera va fi disponibil pe piata numai cu motoare V8, cu tractiune spate sau tractiune integrala. Versiunea de baza a modelului Panamera S va fi dotata cu un motor V8 de 4,8 litri, ce dezvolta o putere maxima de 400 CP. Optional este disponibila cutia de viteze cu ambreaj dublu si 7 trepte. Automobilul accelereaza de la 0 la 100 km/ora in 5,4 secunde, atingand o viteza maxima de 283 km/ora. Consumul combinat de combustibil pentru standardul EU5 este de 10,8 litri/100 km, iar emisiile de CO2 ajung la 253 g/km. Panamera S (nivelul de echipare standard), dotat cu cutie de viteze manuala in 6 trepte, este disponibil in Romania la pretul de 97.738 euro (cu TVA inclus).

Modelul Panamera 4S cu tractiune integrala este echipat cu motor V8 de 4,8 ce dezvolta o putere de 400 CP , puterea fiind transmisa catre toate cele patru roti prin intermediul cutiei de viteze cu 7 trepte si ambreaj dublu. Acest model accelereaza de la 0 la 100 km/ora in 5,0 secunde, viteza maxima fiind de 282 km/ora. Consumul de combustibil pentru standardul EU5 este de 11,1 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 260 g/km. Modelul are un pret de vanzare de 105.297 euro (cu TVA inclus).

Modelul de top este Panamera Turbo, echipat cu motor V8 biturbo de 4,8 litri, ce dezvolta o putere maxima de 500 CP, aceasta fiind transmisa catre roti de cutia de viteze in 7 trepte si ambreaj dublu. Modelul dispune de tractiune integrala si accelereaza de la 0 la 100 km/ora in 4,2 secunde, atingand o viteza maxima de 303 km/ora. Consumul de combustibil pentru ciclul EU combinat  este de 12,2 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 286 g/km. Modelul Panamera Turbo are un pret de vanzare in Romania de 138.004 euro (cu TVA inclus).

La fel ca si Cayenne, noul Panamera va fi construit la fabrica Porsche din Leipzig. Este lansat luna aceasta pe pietele din Europa, America de Sud si o parte din Asia, in America de Nord si Australia in octombrie, iar in China la inceputul anului viitor. In Romania, lansarea modelului Panamera este concomintenta cu lansarea in Europa. La momentul lansarii, comenzile din Romania sunt in numar de 6, iar estimarile importatorului indica, pana la finalul anului, un total de 15 unitati.

Fisiere atasate

Porsche_Panamera_lista_preturi

Distribuie acest articol!