Noul Audi A8, in teste finale
22.09.2009
        
Distribuie acest articol!   

Desi multi il asteptau luna aceasta, in cadrul Salonului de la Frankfurt, se pare ca noul Audi A8 inca nu este gata pentru a iesi la rampa. Noua generatie a varfului de gama Audi se afla in teste finale, desfasurate undeva in sudul Europei. Cei care au surprins noul model pe sosea, chiar daca era camuflat, sustin ca, desi modificarile nu par a fi radicale, caroseria a capatat un plus de rafinament si suplete, in comparatie cu actuala generatie.

Audi va folosi o versiune marita a platformei modulare inaugurate pe noul A4, la care sunt utilizate materiale usoare, precum aluminiul si magneziul. Astfel, greutatea va scadea, cu efecte benefice asupra consumului si performantelor dinamice.

Printre motorizarile vehiculate se regaseste un V6 pe benzina de 2,8 litri, un V8 FSI de 4,2 litri, dar si un V12 TDi de 6,0 litri! Nu va lipsi, pe langa tractiunea clasica, si cea integrala, intr-o versiune quattro de ultima generatie.

Cu siguranta, in urmatoarele luni vom afla mai multe despre noua generatie Audi A8, pe masura ce se apropie momentul lansarii. Pana atunci, insa, trebuie sa ne multumim cu imaginile alaturate, care sunt doar ipoteze vehiculate in presa auto internationala, referitoare la cum ar putea arata acest nou model. Lansarea oficiala ar putea avea loc la inceputul lui 2010, in cadrul Salonului de la Detroit, noul A8 urmand sa fie introdus progresiv pe pietele internationale, in cursul anului viitor.

Distribuie acest articol!