Noul Volkswagen Beetle se va lansa peste doi ani
13.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

A trecut mai bine de un deceniu de cand Volkswagen a lansat New Beetle, versiunea moderna a celebrei “broscute”. Daca in primii ani modelul s-a bucurat de un succes remarcabil (peste 83.000 de exemplare vandute in 1999), odata cu trecere timpului, priza la public s-a estompat – inca o dovada ca prima generatie Beetle a avut o cariera unica, irepetabila.

New Bettle va fi improspatat pana in 2012, cand este programata aparitia unei noi generatii. Nu va fi doar o redesenare a caroseriei, pentru ca noul model va avea o serie de imbunatatiri, dupa cum a declarat Stefan Jacoby, presedintele VW America, citat de AutoWeek. Fara a creste mult in dimensiuni, noua generatie va avea redimensionata partea din spate, care este unul dintre principalele neajunsuri ale actualei generatii. Bancheta spate va fi mai genroasa si mai comoda. De asemenea, vor fi introduse elemente specifice modelelor mai ieftine, ceea ce inseamna ca Volkswagen se va intoarce, intr-un fel, la origini, acelea de producator de automobile populare.

In ciuda unor speculatii din presa auto, care sugerau ca noua genratie va folosi platforma viitoarei citadine Up!, se pare ca Volkswagen a optat pentru mecanica modelului compact Golf. Apropo de speculatii, va fi interesat de vazut cu ce noutati va veni caroseria acestui model de inspiratie retro, avand in vedere ca seful de design de la VW, Walter de Silva, si-a propus sa elimine, de la toate noile modele, tocmai influenta retro. Cu o istorie fabuloasa si considerat de toata lumea drept un model simbol, viitorul Beetle va trebui sa-si onoreze statutul si sa atraga cumva atentia tuturor.

Distribuie acest articol!