Noul Volkswagen Passat pentru piata americana
29.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen pregateste un nou sedan de clasa medie, pe care il va asambla in SUA, la fabrica din Chattanooga, Tennessee, aflata in prezent in constructie. Destinat pietei americane, noul model va fi dezvaluit anul viitor si isi va face debutul pe piata in 2011, ca succesor al actualelor modele Passat si Jetta.

Imaginea alaturata este a doua schita oficiala, difuzata presei de catre divizia din SUA a celor de la Volkswagen. Deocamdata nu se cunosc detalii tehnice, constructorul german limitandu-se la descrieri generaliste, legate de spatiul generos din habitaclu. Ca sa fie cat mai pe gustul clientilor americani, proiectantii au prevazut numeroase… spatii pentru asezarea paharelor, lucru specificat inclusiv in comunicatul oficial. Motorul de intrare in gama ar putea fi de 2,0 litri supraalimentat, in timp ce versiunea de top ar urma sa dispuna de un agregat V6.

Asteptarile sunt de circa 100.000 de unitati vandute pe an, majoritatea pe piata din SUA. Principalii concurenti sunt Honda Accord si Toyota Camry. Volkswagen a decis fabricarea acestui model la fata locului, peste ocean, pentru a reduce costurile, din perspectiva paritatii dolar – euro. Ramane de vazut in ce masura acest model va avea legatura cu viitoarea generatie Passat pentru Europa, prevazuta sa apara pe piata tot pana in 2011.

Distribuie acest articol!