Reuniune aniversara si modele jubiliare MINI
19.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

Saptamana trecuta, Parcul Tineretului din Bucuresti a gazduit reuniunea anuala MINI din Romania, avand in prim plan doua probe de condus. Peste 250 de pasionati si proprietari MINI au avut ocazia sa se intreaca pe doua circuite special amenajate. Conditiile potrivnice, ploaia si asfaltul ud, au pus la incercare agilitatea modelelor MINI si indemanarea participantilor.

De coordonarea probelor si instruirea concurentilor s-a ocupat Claudiu David, unul din cei mai de succes piloti romani de raliuri. Legatura MINI cu scena raliurilor este una speciala. Cu trei victorii istorice la Monte Carlo, in anii 60, marca isi demonstra sportivitatea si agilitatea conceptului genial dezvoltat de Sir Alec Issigonis.

Evenimentul a insemnat si prezentarea noilor modele speciale dedicate aniversarii de 50 de ani de existenta a marcii – MINI 50 Mayfair si MINI 50 Camden. Purtand numele a doua cartiere londoneze celebre, sunt primele editii speciale disponibile pentru cea de-a doua generatie MINI. Se identifica printr-o combinatie unica de culori si elemente de design. De asemenea, MINI 50 Camden este primul model care prezinta un nou concept inovativ de comunicare cu conducatorul auto, ceea ce intareste caracterul unic al marcii.

Atat prin designul lor, cat si prin caracteristici, MINI 50 Mayfair si MINI 50 Camden se evidentiaza fata de actualele modele de serie. Numeroase puncte de atractie sunt rezervate acestor modele individuale aniversare, astfel ca fiecare versiune este unica in felul ei. Nuantele speciale de culori pentru caroserie, jantele din aliaj potrivite automobilului, materialele si suprafetele speciale din interior, precum si o gama de culori gandita pentru MINI 50 Mayfair, respectiv pentru MINI 50 Camden subliniaza exclusivitatea acestor modele speciale, disponibile o perioada limitata de timp.

Sigla aniversara, plasata in partea dreapta, pe grila radiatorului, ofera o dovada clara a traditiei pe care marca a creat-o de-a lungul celor 50 de ani: etaleaza numarul 50 in designul specific MINI si poarta culorile steagului Union Jack – rosu, alb si albastru.

Cele doua modele sunt disponibile pentru trei versiuni de motorizare – Cooper (120 CP), Cooper D (110 CP) si Cooper S (175 CP). Tehnologia moderna a transmisiei si a suspensiei confera acestor doua modele aniversare o agilitate cu adevarat fascinanta, atat de caracteristica marcii. La acestea se adauga o economie exemplara de combustibil si o gestiune remarcabila a emisiilor.

Distribuie acest articol!