Va intra Volkswagen in Formula 1?
09.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

Un mai vechi subiect de speculatii din lumea motorsportului, si anume intrarea celui mai mare constructor european de automobile in F1, este alimentat de declaratiile facute recent, de Reinhold Carl, director la Volkswagen Singapore, intr-un interviu acordat publicatiei Straits Times. Costurile actuale din Marele Circ, care depasesc 100 milioane de euro pentru un buget anual, tin inca grupul german departe de F1. In perspectiva unei scaderi considerabile a costurilor, Reinhold Carl admite ca Volkswagen si-ar putea face intrarea in cea mai importanta specialitate a sportului auto.

In cadrul aceluiasi interviu, oficialul german a exclus posibilitatea ca grupul sa fie prezent in F1 cu brandul Lamborghini, pentru ca acesta nu are suficiente resurse, chiar daca, de cativa ani, a redevenit profitabil. Mai degraba ar putea fi vorba de una din cele doua marci sportive de top din grup, Porsche si Audi sau, de ce nu, chiar cu numele Volkswagen!

Desi detine 10 marci in portofoliu si continua sa fie profitabil, in ciuda crizei de pe piata auto, Grupul Volkswagen nu are reprezentare in competitia regina din sportul auto mondial, Formula 1. Grupul este bine reprezentat, in schimb, de Audi in cursele de anduranta (le Mans) si in puternicul campionat german de turisme (DTM), de Volkswagen in rally-raiduri (Dakar), de Skoda in raliuri (IRC) si de SEAT pe circuitele de turisme (WTCC).

Distribuie acest articol!