VIDEO: Duel intre un Porsche 911 GT3 si un Boeing 747 Jumbo Jet
26.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

Ideea intrecerii intre un automobil supersport si un avion a dat nastere, deseori, unor spectacole deosebite, gustate nu doar de fanii impatimiti ai “liniutelor”. Referinte in materie raman duelurile dintre un Lamborghini Reventon sau un Corvette ZR1 si un avion de vanatoare, menite sa sublinieze calitatile exceptionale ale bolizilor terestri. O noua astfel de intrecere a avut loc recent, pe aeroportul Changi din Singapore. De aceasta data, protagonisti au fost un Porsche 911 GT3 de curse (Carrera Cup) si un Boeing 747 Jumbo Jet apartinand companiei aeriene Jett8 Airlines.

A fost interesant de urmarit cine va trece primul “linia de sosire”, avand in vedere ca un avion de linie are peste 300 km/ora la decolare, aproximativ aceeasi viteza pe care un 911 GT3 de curse o atinge la capatul unei linii drepte. Pana la urma, era o chestiune de acceleratie.

Spre deosebire de Reventon, care a fost depasit clar de avionul de vanatoare, versiunea de circuit 911 GT3, pilotata de Yuey Tan, s-a impus “la mustata”, profitand si de greutatea cu care, totusi, se pune in miscare un ditamai mastodontul cu aripi. La capatul liniei drepte stabilite pentru acest duel, automobilul a trecut cu doar 0,4 secunde in fata avionului.

Imagini de la duelul de pe Aeroportul Changi, in cele doua inregistrari video de mai jos.

Distribuie acest articol!