Fascinant: Bugatti 16C Galibier Concept
10.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Primul sedan modern de la Bugatti va fi scos la vanzare, dupa toate probabilitatile, peste circa trei ani, la un pret estimat de circa 1,6 miloane de dolari. Modelul de serie este prefigurat de conceptul Bugatti 16C Galibier, despre care am mai relatat aici, in urma cu cateva luni. Revenim asupra subiectului, ocazia fiindu-ne oferita de un film de prezentare postat pe internet.

Rafinament in toate detaliile, un mic castel pe roti, cu materiale scumpe si finisaje de exceptie – asa poate fi descris 16C Galibier. Filmul reuseste sa scoata in evidenta tocmai aceasta latura a limuzinei, sugerand distinctia care vine din traditia numelui Bugatti. Desigur, Galibier este in acelasi timp un model super-performant, din moment ce dispune de propulsorul de 8,0 litri in 16 cilindri, de la supersportiva de lux Veyron. Insa, in cazul de fata puterea, oricat de mare ar fi, paleste parca, in fata rafinamentului.

Bugatti 16C Galibier Concept a fost prezentat in premiera cu ocazia centenarului marcii, in cadrul unei ceremonii organizate in septembrie, la sediul firmei din Molsheim. Pana acum, prototipul nu a fost prezentat in public, doar foarte putini invitati (in general, clienti potentiali) avand privilegiul de a admira pe viu noua creatie Bugatti.

Distribuie acest articol!