Ferrari Enzo va fi inlocuit cu F70
27.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Emblematicul supercar Enzo de la Ferrari va fi inlocuit in anul 2012. Locul motorului V12 va fi luat de un derivat mai compact, un V8 biturbo. Daca aceasta informatie se va confirma, va fi pentru prima oara, dupa modelul F40 de la finele anilor 80, cand Ferrari foloseste din nou solutia turbo. Scopul este reducerea greutatii pana la 1.000 kg, iar diferenta de marime va fi compensata, pe langa solutia supraalimentarii, si de nivelul tehnologic avansat, asigurat de injectia directa si cutia de viteze cu dublu ambreiaj.

Cu numele de cod F70, noul supercar Ferrari va fi superior celebrului Enzo din punct de vedere al consumului si puterii (660 CP) si va fi capabil de performante de top: acceleratie 0-100 km/ora in 3 secunde si viteza maxima de 370 km/ora. Din punct de vedere stilistic, F70 va fi dezvoltat pe baza proiectului FXX si a conceptului Millechilli. Sasiul si caroseria vor fi din fibra de carbon.

Conform publicatiei Auto Express, pretul estimat este de circa un million de euro, poate chiar peste. Este un pret firesc pentru un model care va candida la titlul de cel mai performant supercar din lume. F70 va fi o raritate, pentru ca vor fi produse doar 399 de exemplare, clientii urmand sa fie selectati de catre Ferrari.

Foto : Auto Express

Distribuie acest articol!