Spectacol 100% pe macadam, pe 14 noiembrie, la Sibiu
04.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

La doar doua saptamani dupa Raliul Argesului, ultima etapa din Campionatul National de Raliuri, pilotii din competitia interna au ocazia sa porneasca din nou motoarele masinilor de curse. De data aceasta, pentru Sibiu Rally Show 2009.

Sibiu Rally Show 2009, o competitie similara cu celebra Cursa Campionilor, se va desfasura anul acesta pe data de 14 noiembrie, pe pista de rally cross de la Sibiu. La acest eveniment sunt invitati toti pilotii din intrecerea interna care dispun de o masina de grupa N4 (cu tractiune integrala), dar si, spre deosebire de editiile anterioare, pilotii care dispun de o masina de grupa A. „Am decis sa organizam doua competitii diferite, cu masinile de grupa A si cele de grupa N, pentru ca spectatorii sa aiba parte de si mai mult spectacol. Anul acesta a fost o lupta extrem de disputata la grupa A si cred ca si la Sibiu Rally Show vom avea parte de dueluri interesante”, a declarat Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Show.

In editia a cincea a Sibiu Rally Show sunt programate cinci runde distincte, atat pentru pilotii de la grupa N4, cat si pentru pilotii de la grupa A. In prima runda, pilotii vor parcurge cate trei manse, fiind luat in considerare cel mai bun timp obtinut. Primii 8 piloti de la fiecare grupa se vor califica in turul secund. In aceasta faza a competitiei se parcurg doua manse complete, cei mai rapizi patru piloti avand asigurata calificarea in semifinale. In aceasta faza a competitiei, castigator este declarat pilotul care castiga doua din cele trei confurntari directe. Invingatorii din semifinale se vor bate pentru victorie in finala mare, iar invinsii se vor duela pentru ultimul loc al podiumului in finala mica.

Editiile anterioare ale competitiei de la Sibiu au fost castigate de Titi Aur, in 2005 si 2006, Jarkko Miettinen in 2007 si Manuel Mihalache, in 2008. Startul in editia din 2009 este programat sambata, 14 noiembrie, de la ora 10,30, pe pista de rally cross, care gazduieste si super speciala din Raliul Sibiului. „Stiu ca anul acesta a fost unul mai dificil din punct de vedere financiar si ca sunt multi piloti care nu au participat la toate etapele din Campionatul National de Raliuri 2009. In aceste conditii, sper ca la Sibiu Rally Show sa fie prezenti cat mai multi piloti si ca vom avea parte de un spectacol total”, a adaugat Sorin Itu.

Distribuie acest articol!