Top al fiabilitatii, realizat in Marea Britanie
13.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Un studiu efectuat pe aproximativ 840.000 de automobile operate de cele mai importante 50 de companii de leasing din Marea Britanie a plasat BMW pe prima pozitie in topul fiabilitatii – performanta reusita pentru al doilea an consecutiv. Aceasta distinctie vine dupa ce, in primavara, Automobil Club German (ADAC) recompensa marca german pentru fiabilitate dupa un studiu similar care includea peste 400.000 de interventii de asistenta.

Studiul de fiabilitate FN50, realizat de Fleet News si de consultantii financiari Grant Thornton si care acopera 840.000 de automobile, a cerut companiilor de leasing sa catalogheze fiabilitatea in functie de numarul de defectiuni ale fiecarui model din flota lor. Majoritatea automobilelor evaluate in studiu fac parte din flote corporate, sunt utilzate in regim intens in orice conditii si acopera distante peste medie. Aceasta, alaturi de numarul mare de automobile urmarite in studiu, reprezinta o baza foarte elocventa pentru masurarea fiabilitatii.

Stephen Briers, editor la Fleet News, a declarat: "Acestea este unul dintre cele mai mari studii privind fiabilitatea automobilelor si analizeaza o piata unde masinile sunt supuse unora dintre cele mai dificile conditii de testare. In consecinta, simpla prezenta in acest clasament este o realizare deosebita. Totusi, pentru a fi numit cel mai fiabil automobil este o marturie clara a muncii asidue si a angajamentului din partea unui constructor de a produce automobile pe care oamenii de afaceri din Marea Britanie sa se poata baza in fiecare zi".

Rezultatele studiului FN50:

Cel mai de incredere constructor auto
 1. BMW
 2. Honda
 3. Audi
 4. Toyota
 5. Volkswagen
 6. Mercedes-Benz
 7. Ford
 8. Mazda
 9. Nissan
10. Skoda

Cel mai fiabil automobil
 1. Honda Civic
 2. BMW Seria 3
 3. Honda Jazz
 4. Honda Accord
 5. BMW Seria 5
 6. Audi A4
 7. Mercedes-Benz C-Class
 8. MINI
 9. Toyota Avensis
10. Volkswagen Golf

Distribuie acest articol!