Aston Martin Cygnet, aproape de lansare
17.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Aston Martin a dat publicitatii un set de imagini cu cel mai mic model al sau (vezi galeria foto de mai jos), care urmeaza sa ajunga pe piata in cursul anului viitor. Este vorba de un concept, insa foarte apropiat de versiunea de serie. Un ochi bine antrenat va recunoaste, cu siguranta, sub "coaja" acestui super-mini cu sigla Aston Martin, o Toyota iQ.

La exterior, Cygnet preia principalul element de identificare vizuala al marcii Aston Martin, calandrul, de la celebrele DBS sau Rapide. In rest, insa, masina pastreaza profilul binecunoscut al unui iQ. Desigur, personalizarea in maniera Aston Martin se regaseste si la interior. De altfel, Toyota produce acest automobil doar pana la un punct, dupa care el este trimis la fabrica Aston Martin de la Graydon, unde se fac finisajele.

Livrarile vor incepe anul viitor, iar vanzarea noului Cygnet se va face exclusiv prin reteaua de dealeri Aston Martin. Cel putin pentru inceput, modelul va fi destinat doar proprietarilor de Aston Martin. Iata de ce se vorbeste de Cygnet ca despre un automobil bonus, oferit celor care cumpara un Aston Martin "in marime naturala". Pentru inceput, tinta anuala de vanzari pentru noul mini este intre 1.000 si 2.000 de unitati anual. Constructorul nu a facut inca nicio referire la pret.

Distribuie acest articol!