Audi A3 este Green Car of the Year
04.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Castigatoarea editiei 2010 a concursului Green Car of the Year, initiat de publicatia Green Car Journal, a fost anuntata astazi, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. Titlul 2010 Green Car of the Year a fost adjudecat de Audi A3 TDI. Alaturi de acest model, pe lista finalistelor s-au mai aflat Honda Insight, Mercury Milan Hybrid, Toyota Prius si Volkswagen Golf VI TDI.

Este interesant faptul ca unul din cele doua modele cu motorizarea TDI, a Grupului Volkswagen, s-a impus in fata celor trei motorizari hibrid. Cum se face, totusi, ca un astfel de motor este considerat mai “verde” decat solutiile electrice sau hibride? Se pare ca, in SUA, sistemele de limitare a consumului si emisiilor de CO2 alese de germani, asa numita tehnologie “Clean Diesel”, este foarte apreciata. Mai mult, este pentru al doilea an consecutiv cand un model diesel TDI se impune in acest concurs.

In fine, mai trebuie spus ca un trofeu similar, denumit World Green Car si acordat de asociatia World Car Of The Year, in cadrul unei festivitati programate in aprilie 2010, la Salonul de la New York, este considerat ca fiind mult mai important decat trofeul celor de la Green Car Journal. Ceea ce nu stirbeste cu nimic din importanta victoriei Grupului Volkswagen, avand in vedere ca americanii n-au fost niciodata mari amatori de motorizari diesel!

Distribuie acest articol!