Cel mai economic automobil cu 4 locuri din lume
08.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Aceasta este a cincea versiune a conceptului Volkswage Up! si a fost dezvaluita in cadrul Salonului de la Los Angeles. Consumul de circa 2,2 litri la 100 km pe autostrada il plaseaza, dupa cum sustine constructorul german, pe primul loc in topul celor mai economice automobile cu 4 locuri din lume.

Up! Lite are propulsie hibrida diesel-electrica si ar putea sta la baza versiunii de serie a viitorului model familial de mici dimensiuni, la care lucreaza in prezent Grupul Volkswagen. De altfel, VW a anuntat ca numeroase componente existente pe acest concept se vor regasi la modelul de serie programat sa apara pana la finele lui 2011.

Motorul turbodiesel in 3 cilindri, de 0,8 litri, dezvolta 51 CP, iar motorul electric este de 13 CP. La nevoie, cele doua agregate lucreaza impreuna, pentru a furniza puterea maxima disponibila – in cazul accelerarilor mai puternice, de pilda. Transmisia este DSG, iar la economia de combustibil contribuie si sistemul Stop-Start.

Viteza maxima anuntata este de 160 km/ora, iar acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in 12,5 secunde. Cu 3,84 m lungime, 1,4 m latime si 1,6 m inaltime, Up! Lite este mai mic decat Polo si mult mai usor (695 kg), datorita folosirii aluminiului si fibrei de carbon, la caroserie.

Distribuie acest articol!