Chevrolet Volt va debuta in California
06.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Chevrolet a anuntat recent, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, faptul ca autovehiculul electric Volt cu autonomie extinsa va fi disponibil spre sfarsitul anului viitor in California, cea mai mare piata de autovehicule noi din SUA, urmand apoi alte piete importante din diferite regiuni ale Statelor Unite.

Chevrolet a incheiat parteneriate si cu trei companii de utilitati din California si Institutul de cercetare a energiei electrice (EPRI), in cadrul dintr-un program extins de demonstrare in practica si de cercetare care are ca obiectiv familiarizarea clientilor cu autovehiculele electrice, cu tehnologia avansata de electrificare a acestora si stabilirea unor programe pentru incarcarea cu energie a autovehiculelor, pentru a veni in sprijinul clientilor. General Motors conduce programul avand la dispozitie o suma de peste 30 de milioane de dolari din fondurile asigurate prin Planul american de Revenire si Reinvestire (American Recovery and Reinvestment Act), in cadrul Initiativei pentru electrificarea transportului, administrata de Departamentul american al energiei.

Inceperea productiei modelului Volt este programata pentru sfarsitul anului 2010. Preturile nu au fost anuntate. Primele piete de lansare a modelului Volt, inclusiv California, vor avea un rol esential in validarea disponibilitatii pietei de vanzare cu amanuntul fata de autovehiculele electrice. GM colaboreaza cu principalele companii de utilitati din intreaga America de Nord in pregatirea din timp a fiecarei piete regionale inainte de lansarea pe piata de vanzare cu amanuntul. Chevrolet va incepe livrarea modelului Volt in Europa inainte de sfarsitul anului 2011.  

Chevrolet Volt este un autovehicul electric care a fost proiectat sa parcurga pana la 60 km fara benzina si fara a produce gaze de esapament. Atunci cand bateria litiu-ion se descarca, intra imediat in actiune un motor/generator, pentru a asigura functionarea fara intrerupere si a extinde autonomia la peste 500 km, pana la urmatoarea alimentare cu combustibil sau oprire pentru reincarcarea acumulatorului.

„Contorul pentru eficienta” al modelului Volt, situat pe panoul de instrumente digitale, asigura soferului feedback in timp real cu privire la eficienta conducerii. Sistemul de incalzire si racire are trei moduri de eficienta, iar activarea butonului „Green Leaf” (frunza verde) al modelului Volt asigura accesul la informatii referitoare la fluxul de putere, alimentarea si energia autovehiculului. Soferul va avea posibilitatea sa seteze programul de incarcare din interiorul autovehiculului sau de la distanta, in functie de ora sau cost, Volt fiind dotat chiar si cu un sistem ce ofera soferului indicatii audio si vizuale referitoare la pornirea sau oprirea autovehiculului sau la activarea incarcarii cu energie.

Distribuie acest articol!