Lampi cu LED pentru VW Golf R, GTI si GTD
10.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen anunta introducerea, in premiera pentru clasa compacta, a luminilor cu LED pentru grupurile optice posterioare ale modelului Golf VI. Acestea figureaza in dotarea standard la noul Golf R de 270 CP, iar in cazul versiunilor GTI si GTD sunt trecute pe lista optionalelor, putand fi comandate contra sumei de 350 euro.

In ton cu noile tendinte, versiunile de top ale legendarului Golf vor avea, asadar, o "semnatura" luminoasa formata din LED-uri dispuse sub forma unor litere "L" rotunjite, plus cate un punct central. In total, sunt folosite 48 de LED-uri.

Dincolo de aspectul spectaculos, luminile LED au avantajul durabilitatii in timp si al raspunsului cu 0,2 secunde mai rapid decat in cazul becurilor clasice, cu incandescenta. Cei de la Volkswagen precizeaza ca acest raspuns se traduce printr-o diferenta de 5,6 metri, in cazul unei franari la viteza de 100 km/ora.

Clientii de Golf R beneficiaza acum de combinatia intre noile lumini posterioare cu LED si farurile bi-xenon, cu functie de iluminare dinamica. Standard la Golf R, acest pachet costa 1.295 de euro in cazul variantelor GTI si GTD.

Distribuie acest articol!