Marile noutati auto asteptate in 2010
30.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

La fel ca in 2009, si anul care vine se anunta bogat in noutati. Puternic afectata de criza, industria auto are totusi in calendarul pe 2010 foarte multe lansari, premiere mondiale sau modele deja prezentate oficial, dar care abia anul viitor vor ajunge pe piata.

Primul mare eveniment al anului va fi Salonul de la Detroit, din ianuarie, unde noutatile vor fi de toate felurile, de la micul Chevrolet Spark pana la versiunile hibrid pentru BMW Seria 7 si X6. Printre noutatile notabile anuntate la Detroit se mai numara Kia Venga, Lexus IS F-Sport si Toyota Prius in versiune plug-in.

Apropo de BMW, anul viitor este programata aparitia pe piata a Seriei 5 si sunt asteptate, de asemenea, primele informatii in privinta noii generatii Seria 3. Lexus va arunca in lupta nou LS 600h, iar Nissan va veni cu 370Z Roadster. Noua Giulietta isi face aparitia intr-un an in care Alfa Romeo jubileaza 100 de ani, in timp ce Audi va incepe comericalizarea navei amiral A8. Pentru Audi, 2010 va fi, de altfel, un an foarte bogat in noutati. Pe langa deja dezvaluitul A8, anul viitor sunt asteptate mezina A1 si, spre final, A7 si Q5 hibrid. Citroen ataca mai hotarat segmentul premium cu primul model din noua linie cu pretentii, DS3. Tot anul viitor, Citroen are in calendar inlocuirea compactei C4.

Aston Martin Rapide, Audi R8 Spyder si Peugeot RCZ sunt trei modele spectaculoase, care isi vor face fac aparitia in showroom-uri dupa indelungi asteptari. De asemenea, una dintre cele mai spectaculoase aparitii din 2009, Mercedes SLS AMG, va fi disponibila la vanzare anul viitor, impreuna cu noua Clasa E Cabriolet. Noutatea italiana a primaverii 2010 va fi noul Ferrari 458 Italia. La capitolul noutati atractive, cu tenta tinereasca, dar la un nivel rezonabil ca pret se regasesc, printre altele, Renault Megane CC si Twingo RS Gordini si SEAT Ibiza Sport Tourer.

Anul 2010 aduce cateva noutati remarcabile si in categoriile 4×4 si MPV. Cea mai accesibila va fi primul SUV de la Dacia, Duster, iar lista ar putea continua cu MINI Crossover, Nissan Qazana, Ford C-Max si Grand C-Max, Volkswagen Touran, culimand cu Porsche Cayenne Hybrid.

Cum spuneam, 2010 va fi bogat in noutati. In cele de mai sus am trecut in revista doar cateva dintre cele anuntate. Acestora li s-ar putea adauga surprizele, iar la acest capitol ar putea intra si evolutia marilor constructori pe piata, inclusiv prin prisma fuzionarilor, aliantelor sau vanzarilor de marci. Va fi interesant de vazut, asadar, cum va arata lumea auto peste exact un an!

Distribuie acest articol!