S-a demonstrat: barbatii parcheaza mai bine decat femeile
28.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Pana acum, afirmatia din titlu parea mai degraba misogina, insa lucrurile se schimba din moment ce ea a fost confirmata stiintific. Un grup de 65 de persoane, barbati si femei, au acceptat sa participe la un astfel de studiu, efectuat de Universitatea Ruhr din Bochum.

A fost ales un Audi A6, pe care persoanele testate l-au parcat in diferite variante – cu spatele, paralel, etc. Timpul necesar parcarii precum si acuratetea manevrelor au fost atent masurate. Rezultatele au demonstrat ca barbatii sunt, in medie, cu 20 de secunde mai rapizi decat femeile. In plus, manevrele de parcare efectuate de barbati au o mai mare acuratete.

Exista si o explicatie – stiintifica, desigur. Se pare ca barbatii stau mai bine la capitolul orientare in spatiu, dar si in privinta coordonarii miscarilor. Astfel, creierul unui barbat poate “procesa” mai rapid viteza de deplasare sau schimbarea pozitiei automobilului.

Chiar daca acest studiu demonstreaza clar superioritatea barbatilor, rezultatele nu trebuie considerate ca o victorie suprema a acestora la volan, in fata femeilor. Sa nu uitam ca, de pilda, lucrurile stau tocmai invers, conform statisticilor, atunci cand este vorba de provocarea accidentelor rutiere…

Distribuie acest articol!