Tata Nano ajunge in Europa in 2011
21.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

Prezentat in premiera europeana la Geneva, in primavara acestui an, microautomobilul Tata Nano isi va face debutul pe batranul continent abia in 2011. Versiunea europeana va fi diferita de cea lansata in India si va avea un pret de circa 5.000 de euro. Pretul mai mare reflecta o dotare superioara, mai apropiata de standardele europene.

Versiunea europeana va avea aceeasi arhitectura, cu 4 locuri, insa va fi mai lunga cu 10 cm (lungime totala 3,30 m). Motorul va fi in 3 cilindri, pe benzina, cu o capacitate de 1.000 cmc si 60 CP, cuplat la o transmisie manuala cu 5 trepte. Asadar, alt propulsor decat cel actual, in 2 cilindri, de 600 cmc.

Cum spuneam, dotarea va fi mai bogata, inclusiv cu ABS si directie electrica. Sa nu uitam: versiunea indiana nu are sistem de ventilatie si incalzire, radio sau directie asistata. Asa se explica si pretul mai mare cu circa 1.500 euro fata de versiunea initiala. Tata a anuntat ca ia in considerarea posibilitatea ca Nano sa se comercializeze in Europa prin intermediul altor constructori, inclusiv cu alta sigla.

Distribuie acest articol!