Ayrton Senna, cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile
03.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cu toate ca Michael Schumacher este cel mai titrat pilot de Formula 1, el nu este considerat si cel mai bun in cea mai importanta disciplina a sportului auto, la nivel mondial. Cel putin asa arata o ancheta realizata recent, de reputata publicatie britanica de profil Autosport.

Este vorba de un sondaj de opinie cum nu s-a mai realizat pana acum, pentru ca la el au participat 217 fosti si actuali piloti de Formula 1. Printre votanti s-au numarat veterani din F1, precum Jose Froilan Gonzalez, castigatorul in viata al celui mai vechi Grand Prix, sau Paul Pietsch (98 ani), cel mai in varsta fost pilot de Formula 1, dar si campionul en titre, Jenson Button.

Cel care continua sa fie in inima milioanelor de fani din toata lumea si care a fost cel mai votat in cadrul sondajului este brazilianul Ayrton Senna. Triplu campion mondial (1988, 1990 si 1991), participant la 161 de curse, dintre care in 41 s-a impus, Senna a scris istoria acestei discipline in anii 80 si primii ani ai decadei urmatoare, mai ales gratie duelurilor sale unice cu francezul Alain Prost. S-a stins din viata la doar 34 de ani, in 1994, cand a suferit un teribil accident, in cadrul cursei de la Imola, San Marino.

In topul realizat de revista Autosport, pe baza voturilor acordate in cadrul sondajului, germanul Michael Schumacher (de 7 ori campion mondial si detinator al mai multor recorduri din F1) s-a clasat al doilea, iar locul al treilea i-a revenit argentinuanul Juan Manuel Fangio (de 5 ori campion mondial, in anii 50).

Distribuie acest articol!