Coupe compact hibrid, prezentat de Volkswagen
11.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Prima noutate absoluta dezvaluita anul acesta de cel mai mare constructor european de automobile este un coupe compact, cu motorizare hibrda. Modelul, al carui nume nu a fost dezvaluit la ora cand acest material este postat online, va fi prezentat ca prototip in cadrul Salonului Auto de la Detroit, din aceasta luna. Dupa cum se poate observa din galeria foto, conceptul este apropiat de versiunea de serie si anticipeaza anuntatul sedan compact VW pentru piata americana. Astfel, oferta compacta de la Volkswagen este completata cu un coupe derivat din cea mai noua generatie Golf, un model a carui alura face trimitere destul de  clara la "varul" mai mare, Audi A5.

Motorizarea este compusa dintr-un propulsor clasic pe benzina (TSI) si unul electric. Motorul TSI dezvolta 150 CP si este cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj (DSG), in 7 trepte. Agregatul electric asigura un plus de 27 CP. Marele atu al acestui hibrid este consumul avansat de constructor, de doar 4,2 litri la 100 km, ca si emisiile de CO2, de 98 g/km.

Volkswagen plaseaza acest nou coupe in gama intre Scirocco si Passat CC, fiind din aceeasi categorie, a modelelor care ofera suficienta sportivitate in conditiile unui consum mentinut in limite rezonabile (0-100 km/ora in 8,6 secunde, viteza maxima 227 km/ora). Dupa acest coupe compact cu tractiunea pe puntea fata, Volkswagen se pregateste sa lanseze urmatoarea noutate majora din acest an, primul sau hibrid, pe platforma unui SUV cu tractiune integrala permanenta.

Distribuie acest articol!