Dacia impresioneaza prin fiabilitate, in Franta
04.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Revista franceza UFC-Que Choisir a publicat recent rezultatele studiului sau anual privind satisfactia clientilor, la care au participat nu mai putin de 26.000 de cititori. Subiectul acestei anchete vizeaza fiabilitatea automobilelor, prin intocmirea unui top al marcilor.

Primele doua locuri din top au fost ocupate de marci ale gigantului nipon Toyota, cu Daihatsu in frunte (96,02% indice de fiabilitate), secondata de brandul de lux Lexus (94,13%).

Marea surpriza a topului a venit de la ocupanta locului al treilea: Dacia, cu un scor de 92,61%! De asemenea, modelul Logan MCV a obtinut un excelent rezultat, clasandu-se al doilea, dupa Honda Accord, in segmentul familialelor. Mai mult, Dacia s-a clasat pe primul loc in clasamentul realizat in functie de costurile de intretinere, cu o medie anuala de doar de 130 de euro.

Rezultatele Dacia sunt remarcabile, mai ales in comparatie cu firma mama Renault, care s-a clasat abia pe locul 28 in acest top. De altfel, toate marcile franceze ocupa locuri modeste in ierarhia fiablitatii pe anul 2009: Citroen pe 21, iar Peugeot pe 24. Cat despre marcile japoneze, suprematia acestora nu mai surprinde pe nimeni!

Distribuie acest articol!