McLaren MP4-25 - rechinul
29.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

La doar o zi dupa ce Ferrari si-a prezentat oficial noul monopost, o alta echipa de top din Formula 1 si-a dezvaluit modelul cu care va participa in sezonul 2010. Ocupanta locului trei la constructori, anul trecut, dupa Brawn GP si Red Bull Racing, McLaren spera sa uite cat mai rapid mediocritatea din 2009 si isi pune sperantele in noul MP4-25. In continuare, echipa va folosi un motor V8 furnizat de Mercedes (model FO 108X), chiar daca parteneriatul cu celebrul constructor german s-a diminuat, dupa ce acesta a decis sa participe in F1 cu propria echipa.

McLaren MP4-25 are aerodinamica radical schimbata, iar comportamentul pe pista urmeaza sa-i fie testat incepand de saptamana viitoare, la testele din presezon, programate in Spania. Ce mai vizibila noutate se regaseste in partea din spate, unde "coada de rechin" ajunge pana la eleron, impartindu-l in doua. Partea frontala, cu "nasul" ridicat in stil Red Bull, pare sa fie o solutie adoptata de tot mai multe echipe.

McLaren aliniaza la start un duo cu greutate: Lewis Hamilton si Jenson Button, campioni mondiali in 2008, respectiv 2009. Ultima oara cand in echipa au fost doi campioni mondiali s-a consemnat in 1989, cu Alain Prost si Ayrton Senna. De asemenea, este pentru prima oara in istoria Formulei 1 cand o echipa ii are in componenta pe campionii ultimilor doi ani.

In fine de remarcat si faptul ca McLaren a pastrat culoarea argintie la caroserie. Pana mai ieri, aceasta facea trimitere la traditia Mercedes, cu celebrele "sageti argintii". Acum insa, cand germanii au propria echipa, cu masini vopsite intr-o culoare similara dar intr-o  nuanta ceva mai deschisa, masinile celor doua echipe pot fi usor confundate. McLaren se distinge prin zonele rosii, culoarea sponsorului Vodafone.

Distribuie acest articol!