Nissan Juke sau Qazana in versiune de serie
10.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Nissan a facut o serie de precizari in legatura cu noul sau model, derivat din conceptul Qazana, prezentat anul trecut. Varianta de serie se va numi Juke si, la fel ca prototipul, va miza pe cartea originalitatii. Desi cu un nume nou, modelul care va intra in productie pastreaza mult din conceptul initial, asa cum putem vedea din imaginea teaser alaturata.

Nissan ofera, prin lansarea acestui model, "o alternativa la modelele urbane traditionale, cu 5 usi, din Europa", asa cum a facut cu Qashqai, care a luat locul vechiului model Amera. Juke se va asambla in ultramoderna fabrica Nissan de la Sunderland, din Marea Britanie, acolo unde se mai fabrica modelele Qashaqai si Note.

Nissan Juke va fi un automobil polivalent foarte compact, din categoria (inca) de nisa reprezentata de Toyota Urban Cruiser si Kia Soul. Va fi disponibil cu tractiune integrala sau doar pe o punte, folosind motorizarile de 1,6 litri pe benzina (115 CP) sau diesel 1,5 dCi (105 CP), ale Aliantei Renault-Nissan.

Prezentarea oficiala va avea loc peste putin timp, in cadrul Salonului de la Geneva, iar comercializarea va incepe din octombrie. Avand in vedere preturile modelelor concurente, Juke va porni, foarte probabil, de la circa 20.000 de euro.

Distribuie acest articol!