Primul sistem multimedia de la Ford, cu aplicatii online
18.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Ford a facut un nou pas important in privinta extinderii conectivitatii automobilelor la internet. Recent, constructorul american a prezentat o versiune noua a sistemului sau multimedia Sync, care dispune acum de aplicatii online ce pot primi comenzi vocale.

Nou sistem de comunicare si divertisment dispune si de o noua interfata, denumita MyFord Touch, cu ecran tactil pe 8 inch, care va fi disponibila in viitorul apropiat pe diferite modele americane. Concret, noile functii permit ascultarea de muzica de pe internet sau citirea mesajelor de pe Twitter si a feed-urilor RSS. Dar cea mai interesanta noutate a acestui sistem consta in faptul ca el este deschis, deci i se pot adauga diverse noi aplicatii, realizate de dezvoltatori software independenti.

Conectivitatea la internet este asigurata prin intermediul telefonului mobil, conexiunea la bord, intre telefon si Sync, fiind asigurata prin Bluetooth. Pentru cei mai pretentiosi, Ford propune un sistem propriu de conectare a automobilului la internet, prin intermediul unui modem USB care se conecteaza la reteaua GSM 3G si poate functiona si ca router WiFi.

Noutatea celor de la Ford este inca un semnal in privinta dezvoltarii unor noi posibilitati pe piata auto – conectivitatea la internet. Aceasta ofera celor de la volan si pasagerilor noi servicii si, in acelasi timp, deschide noi orizonturi pentru publicitatea la bordul automobilelor.

Distribuie acest articol!