Tata Magic Iris - pe cat de urat, pe atat de ieftin
07.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce a incercat sa revolutioneze piata auto low cost prin lansarea microcar-ului Nano, producatorul indian Tata prezinta acum noua sa interpretare in privinta transportului urban. Este, in opinia celor de la Tata, un pas inainte pentru scurtele deplasari zilnice din India, o piata imensa si cu o crestere fabuloasa in ultima perioada, insa cu un parc auto in continuare invechit si saracacios.

Monovolumul din imagine se numeste Magic Iris, este extrem de mic si, in opinia noastra, ar putea candida cu sanse mari la titlul de cel mai urat automobil din lume. Dar asta conteaza mai putin, cel mai important fiind faptul ca raspunde necesitatilor de transport de pe piata indiana. De fapt, este o evolutie a binecunoscutelor ricse motorizate, care, iata, trec pe 4 roti.

Poate lua la bord pana la cinci persoane, doua pe locurile din fata si trei in spate, evident, fara pretentii in materie de confort. Motorizarea este in ton cu dimensiunea vehiculului: un diesel de 611 cmc si doar 11 CP. Viteza maxima este de 55 km/ora.

Premiera acestui model a avut loc la inceputul acestei saptamani, in cadrul Salonului Auto de la New Delhi. Lansarea pe piata se va face in cursul acestui an, la un pret care nu va depasi 2.000 de dolari.

Distribuie acest articol!