Audi RS5 - primele imagini
22.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Aparitia unui set de imagini cu noul RS5, pe internet, cu cateva zile inainte de premiera oficiala de la Geneva, pare sa le fi stricat surpriza celor de la Audi. Sau, cine stie, poate ca "scaparea" n-a fost tocmai neintentionata! Conteaza mai putin, oricum.

Pentru a realiza o diferentiere cat mai clara fata de versiunea S5 si la nivel vizual, Audi a aplicat un tratament amplu in privinta designului exterior, de la parasocuri si prizele de aer marite, pana la redesenarea evacuarilor si difuzorului de la posterior. La fel si in cazul interiorului, unde nota sportiva este mai puternica, fara a neglija insa luxul.

Deocamdata nu stim prea mare lucru in privinta motorizarii, insa  misterul va fi elucidat in momentul debutului de la Geneva. Oricum, este de asteptat un V8, deci o replica pe masura concurentului direct de la BMW, M3.

UPTADE: In cursul zilei de astazi a venit si confirmarea oficiala: noul coupe de la Audi va fi animat de un motor V8 FSI de 4,2 litri cu injectie directa. Motorul dezvolta 450 CP la 8.250 rot/min si un cuplu de 430 Nm si este asociat cu tractiunea quattro prin intermediul unei transmisii S Tronic cu 7 rapoarte si dublu ambreiaj. In ciuda greutatii totale de 1.725 kg, noul RS5 atinge 100 km/ora cu plecare de pe loc in doar 4,6 secunde, iar viteza maxima este setata (in functie de cerinta clientului) la 250 sau 280 km/ora.

De remarcat si eleronul spate retractabil, care se deplaseaza complet la viteze de peste 120 km/ora. In fine, pretul de plecare anuntat este de 77.700 euro.

Distribuie acest articol!