Concept 5, avanpremiera viitorului Peugeot 508
15.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Grupul PSA (Peugeot Citroen) isi "reaseaza" gama in partea superioara. Concret, limuzina 607 de la Peugeot nu va mai avea un succesor, asa cum C6 de la Citroen isi va incheia cariera fara ca locul sa-i fie luat de un nou model. Este, intr-un fel, o batalie pierduta de constructorii francezi, in eternul razboi cu rivalii germani. De aceasta data, in segmentul mediu-superior. Si sa nu uitam ca Vel Satis de la Renault are aceeasi soarta!

Peugeot pregateste, totusi, un viitor varf de gama, a carui denumire va fi 508. Nu va fi neaparat o repliere sub aspectul dimensiunilor, chiar daca asa ar parea, daca ar fi sa ne luam dupa codul folosit. Si iata de ce: prototipul care prefigureaza viitoarea nava amiral, denumit Concept 5, masoara 4,86 m lungime, cu doar 4 cm mai putin decat 607.

Viitorul 508 va inlocui atat modelul 607, cat si pe cel imediat inferior acestuia in gama Peugeot, 407. Primele indicii referitoare la aceasta noutate aflata in lucru la Peugeot le vom avea la inceputul lunii viitoare. Atunci, in cadrul Salonului de la Geneva, Peugeot va dezvalui Concept 5, care va fi dotat cu o motorizare hibrid de 200 CP si emisii de doar 99 g CO2 pe km. Este vorba de un diesel de 163 CP si un motor electric de 37 CP. Pana la premiera de la Geneva, va propunem sa faceti cunostinta cu exeriorul noului Concept 5, in galeria foto de mai jos.

Distribuie acest articol!