Conceptul Citroen DS High Rider anticipeaza viitorul DS4
12.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Imaginile publicate de Citroen anunta apropiata dezvelire oficiala noului concept DS High Rider, programata luna viitoare, la Salonul de la Geneva. Silueta acestui crossover, fotografiata in semiintuneric, aduce cu cea a unui GT si ne trimite cu gandul la doua dintre prototipurile prezentate in trecut: C-Sportlounge (2005) si Hypnos (2008). Conceptul are motorizare diesel hibrida, insa, cu siguranta, atunci cand se va ajunge la modelul de serie, vom vorbi de o gama intreaga de propulsoare.

Citroen DS High Rider Concept are rolul de a anticipa al doilea model din gama "rasata" de la Citroen, denumita DS. Dupa DS3, derivat din C3, acum este asteptat DS4, derivat, ati ghicit, din viitoarea platforma tehnica C4. La Geneva, acest concept este asteptat sa fie prezentat alaturi de o versiune sportiva a lui DS3, probabil denumita DS3-R sau DS3 Racing. Apropo de noutatile din gama DS, urmatorul model va fi DS5, in timp ce asupra lui DS2, bazat pe conceptul Revolte, planeaza inca incertitudinea.

Viitorul crossover compact DS4 este asteptat sa apara in 2011 si sunt sanse sa vedem versiunea finala pana la finele acestui an. Spre deosebire de concurentii precum Nissan Qashqai sau Peugeot 3008, crossover-ul de la Citroen va miza pe un amestec inedit intre un hatchback cu aspect robust si un profil inspirat din arhitectura coupe-urilor. Si inca un detaliu important: comparativ cu actuala varianta C4 coupe, DS High Rider Concept este mai lat si mai inalt, insa pierde la capitolul lungime.

Distribuie acest articol!