GM si NASA lucreaza la o noua generatie de roboti umanoizi
04.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

General Motors a difuzat un comunicat de presa in care vorbeste despre colaborarea cu NASA, in dezvoltarea unei noi generatii de roboti, tehnologie ce va fi utilizata atat in industria aerospatiala, cat si in cea auto. Specialistii GM si NASA lucreaza impreuna la construirea unui nou robot umanoind care sa fie capabil sa lucreze, umar la umar, alaturi de oameni. Acest robot urmeaza sa fie folosit pentru a asista astronautii in spatiu, in cadrul unor misiuni dificile, dar si in productia de automobile.

Robonaut 2 sau, pe scurt, R2, este cel mai rapid si tehnologizat robot din lume si se pare ca are si cea mai buna dexteritate. General Motors vizeaza, prin prisma acestei colaborari, obtinerea de tehnologie avansata si mai sigura pentru asamblarea automobilelor, prin realizarea de roboti care sa lucreze in fabrici, alaturi de oameni.

Ideea folosirii unor astfel de roboti in industria aerospatiala nu este una noua. Primul Robonaut, conceput pentru iesiri in spatiul cosmic, a fost realizat in urma cu un deceniu. Pe de alta parte, colaborarea dintre NASA si GM are traditie si a inceput in anii 60, prin dezvoltarea sistemelor de navigatie pentru misiunile Apollo. Apoi, GM a avut un rol major in conceperea celebrului Lunar Rover Vehicle, primul vehicul folosit pentru deplasarea pe luna.

Distribuie acest articol!