Inca 436.000 de automobile Toyota rechemate in service
09.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Toyota a anuntat in aceasta dimineata demararea la nivel mondial a unei noi campanii de rechemari in service, provocata de o problema semnalata la sistemul de franare al unor modele hibrid. Vor fi rechemare pentru remedieri peste 430.000 de automobile, printre care si celebrul Prius, generatia a treia. In Japonia vor fi rechemate 223.068 unitati, dintre care 199.666 sunt Prius, iar in SUA totalul este de 147.500. Sunt afectate mdelele SAI, Prius III si Lexus HS250h.

Proprietarii masinilor care trebuie sa ajunga in service pentru remedieri vor fi contactati de catre dealeri, incepand din 10 februarie, iar operatiunea din service dureaza circa 40 de minute. Problema pentru care a fost demarata aceasta noua rechemare consta intr-o disfunctionalitate a ABS-ului. De remarcat ca aceasta a treia rechemare Toyota din ultimele luni afecteaza si noua generatie Prius, un adevarat simbol al tehnologiei avansate Toyota, precum si un model din gama de lux a concernului japonez, Lexus HS250h.

In Romania, Toyota a comercializat 7 unitati din noua generatie Prius. Cat despre rechemarile provocate de problemele cu pedala de acceleratie, actiunea de rechemare initiata de Toyota Romania totalizeaza 12.500 de unitati. Verificarea dureaza circa 30 de minute, iar costurile sunt suportate de catre companie.

Distribuie acest articol!